Tabără de excelență pentru olimpicii maramureșeni la Borșa
În perioada 1-7 septembrie 2016 localitatea Borșa găzduiește tabăra de pregătire a elevilor maramureșeni olimpici la matematică. Organizată ca urmare a rezultatelor excepționale obținute de lotul olimpicla concursurile naționale și internaționale, tabăra continuă pregătirea la matematică a 29 de elevi maramureșeni.
Aceștia au obținut 14 premii, mențiuni și medalii la olimpiadele naționale, 5 elevi fiind în lotul lărgit de matematică (Robu Vlad, Becsi Paul, Pop Călin, Boroica Adrian și Matei Bledea Alexandru) și 2 elevi în lotul restrâns (Robu Vlad și Becsi Paul cu medalii de argint la Olimpiada Balcanică de Juniori). Datorită numărului de medalii de aur obținute la Olimpiada Națională de Matematică (5 medalii), Maramureșul s-a situat pe Locul al II-lea, după București.
„Tabăra de super excelență” de la Borșaeste organizată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.Coordonatorul taberei este Prof. Gheorghe Maiorescu, inspector de specialitate în cadrul acestei instituții.
Finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean Maramureș în colaborare cu Primăria Orașului Borșa. Alte două instituții care contribuie la buna desfășurare a taberei sunt Liceul Borșa (Catedra de matematică) și Școala Gimnazială nr. 4, unde se desfășoară cursurile.
Celor 29 de elevi olimpici li s-au alăturat 8 elevi borșeni care au avut rezultate remarcabile la disciplina „Matematica”și 10 profesori din Maramureș (inclusiv Borșa), care asigură pregătirea elevilor.
La deschiderea taberei au participat Timiș Ion Sorin – Primar al localității Borșa, Tomoiagă Bogdan – Consilier județean, Ștețco Ștefan – Director Liceu Borșa, Timiș Clarița – Director Școala Gimnazială nr. 4, Prof. Univ. Dr. Vasile Berinde – Președintele Filialei Maramureș a Societății de Științe Matematice din România, Sava Anca – Șef Serviciu Turism în cadrul Primăriei Borșa, elevi și profesori.
Pe lângă pregătirea propriu-zisă, elevii vor beneficia de activități recreative, care vor include vizite la diverse obiective turistice din Borșa (Cascada Cailor, Lacul Știol, Pasul Prislop și Mănăstirea Pietroasa), un tur al orașului și o binemeritată relaxare la un centru SPA din Complexul Turistic Borșa.
Programul zilnic de pregătire include cursuri pe clase, studiu individual și ședințe pe grupe. În ultima zi de tabără elevii vor susține un test de evaluare a cunoștințelor dobândite. Tabăra se va încheia cu o festivitate de premiere.