Quantcast
Channel: Jurnal de Borsa – JURNAL MM – Doar STIRI – Maramures
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1079

Concurs pe teme de științe la Borșa. GALERIE FOTO

$
0
0

Liceul Borșa a fost ieri gazda unei noi competiții dedicată științelor. Sub îndemnul,,DOVEDEȘTE-ȚI ISTEȚIMEA LA FIZICĂ!”, organizatorii au pus bazele unui nou proiect educațional care oferă elevilor posibilitatea  de  a  aplica  cunoştinţele  teoretice  și  practice dobândite prin studierea disciplinelor fizică, chimie și biologie în redactarea unor eseuri,  prezentări power-point, postere.

Concursul a urmărit realizarea mai multor obiective, precum: evaluarea nivelului de pregătire teoretică la fizică a elevilor în momentul concursului conform programei anexate; ridicarea continuă a nivelului de pregătire a elevilor pasionați de disciplina fizică; încurajarea schimbului de experiență între unitățile de învățământ; încurajarea gândirii proprii a elevilor; formarea unei gândiri științifice, stimularea imaginației și a creativității științifice prin     studiu, informare și documentare științifică despre fapte și fenomene din lumea reală; promovarea culturii, cunoştinţelor şi cercetării ştiinţifice în rândul elevilor; producerea unei schimbări în predarea disciplinei fizica prin abordarea unor teme cross-curriculare.

Despre proiect ne-a vorbit  Prof.  Anișoara Burdeț:

„Am tot primit întrebări referitoare la cum ne-a venit nouă, organizatorilor, ideea unui astfel de proiect. Sunt două lucruri care ne-au motivat și ambele poartă denumirea de PASIUNI. În primul rând este vorba despre pasiunea noastră, a profesorilor, de a instrui elevi și apoi este vorba de o pasiune către știinte ca fizica, chimia, biologia. Ne fascinează aceste știinte magice, defapt în realitate magia nu este altceva decât o prelungire a lor. Deci, iată că la baza acestui proiect se află PASIUNEA și dacă  îmi permiteți o formulare mai „fizicienească” vreau să spun că fără pasiune, orice calitate a noastră este „ca o moară de vânt așezată în  vid”. Dacă tot am vorbit despre motivația care a stat la baza proiectului, consider că este necesar să amintesc și scopul lui, care nu este altul decât acela de a accentua, în primul rând, importanța studierii acestor știinte în gimnaziu, iar mai apoi un al doilea scop al activității este acela de a demonstra capacitatea elevilor de astăzi de a trata cu seriozitate și maxim interes problemele actuale ale științelor, sub o formă integratoare, alta decât cea de la clasă. Astfel, proiectul conține mai multe secțiuni, ca de exemplu cea de fotografie; FOTOGRAFIA – o dovadă a realității mediului care le permite elevilor să surprindă în imagini fenomene din natură, devenind astfel martori la aceste procese pe care vor putea să le analizeze practic, deoarece practica este cel mai bun profesor… O altă secțiune, intitulată MISTERIOASELE ȘTIINTE,a avut ca scop evaluarea cunoștințelor generale de fizică. Proba scrisă a constat în rezolvarea a 30 întrebări de fizică practică şi aplicată, câte 10 itemi pentru fiecare an de studiu; subiectele au fost însoţite de imagini sugestive, dorindu-se o formă de evaluare atractivă a conţinuturilor tematice. A treia secțiune, denumită AMPRENTA TEHNICĂ ÎN PĂSTRAREA ȘI REGENERAREA SISTEMELOR, a fost o secțiune în care elevii au realizat prezentări ppt, referitoare la tema amintită. Și pentru că nu e faptă fără răsplată, la final elevii participanți au primit diplomă  și premii, dar mai presus de toate au primit recunoștința noastră fiindcă au ales să iși dedice timpul liber, devenind martori activi la fenomenele din natură descrise de știintele alese în acest proiect, lucru care ne oferă o satisfacție enormă, fiindcă am reușit într-o oarecare masură să le insuflăm dragostea pentru aceste științe magice! Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat activ în acest proiect: profesorilor organizatori, profesorilor coordonatori, doamnei inspector de fizică Ulici Carmen Maria, domnului director Ștețco Ștefan și domnului primar Timiș Ion Sorin pentru susținerea acordată realizării acestui proiect.”

Organizatorii proiectului educațional au fost: Director, Prof.Ștețco Ștefan; Director adjunct, Prof. Bota Sava; Director adjunct, Prof. Ciocanea Diana Lioara; Prof.Burdeț Anișoara; Secretar șef,Pinciuc Valentina; Secretar, Pop Mihaela Doina; Contabil, Mureșan Maria; Iginer de sistem, Ștețco Nicolae. Au mai colaborat profesorii: Mihali Ileana, Mihali Claudia, Cobel Gabriela Marusia, Fălcușan Mircea, Mariș Nicolae, Huțuleac Carmen, Coman Elena, Timiș Cristina Eugenia, Timis Ioana, Coman Silvana, Coman Dorina, Timiș-Mureșan Liana.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1079

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48