Comunitatea borșană și Primăria orașului Borșa sunt alături de doamna Anghelina Timiș Lungu astăzi, la ceas aniversar! FOTO+VIDEO
Comunitatea borșană și Primăria orașului Borșa sunt alături de doamna Anghelina Timiș Lungu astăzi, la ceas aniversar, când se împlinesc 40 de ani de la debutul său în activitatea muzicală. Primarul Timiș Ion Sorin va fi prezent la „Concertul aniversar Anghelina Timis Lungu – 40 de ani de activitate” la Sala Radio din Bucuresti.
Anghelina Timis Lungu debutează în cadrul concursului „Pe drumul de glorie” în anul 1976 la Baia Mare, unde obţine premiul I. Tot în acelaşi an face primul turneu în afara graniţelor, şi anume în Ungaria. Devine membră a Ansamblului Cercănelul. Participă la diferite turnee în ţară şi peste hotare, în Franţa, Elveţia, Belgia, Ungaria, Polonia, Moldova, Germania, SUA.
Mai târziu, în 1982, a debutat la Radiodifuziunea Română, înregistrând primele melodii din repertoriul personal: celebra doină Ploiţă cu ţurţurei care, mai târziu, va da titlul unui film regizat de Ioan Filip la Televiziunea Română, Rupt-o boii jugu-n tri , care a devenit ulterior şlagăr şi care a făcut-o pe Anghelina Timis-Lungu cunoscută publicului larg.
Participă la diferite festivaluri judeţene şi naţionale, unde obţine cele mai distinse premii.
Obţine titlul de Laureat al Festivalului Floarea din grădină. În cadrul Festivalului Maria Tănase este premiată pentru cea mai bună interpretare şi autenticitate.
În cadrul unui festival-concurs, desfăşurat la Cavnic, obţine marele premiu şi titlul de Miss România.
Remarcată de specialişti pentru frumuseţea, eleganţa, tehnica interpretativă şi vocea puţin voalată, distinctivă, dar şi pentru autenticitatea cântecelor interpretate, Anghelina Timis Lungu obţine Atestatul de Artist Liber Profesionist.
Este Membru de Onoare al Orasului Borșa, Cetaţean de Onoare al Comunei Şieu – Maramureş, al municipiului Vulcan-Hunedoara, fiind considerată o fiică a acestui judeţ.
S-a implicat activ în viaţa culturală şi artistică a oraşului Borşa, mai întâi prin grupurile de colindători pe care le-a pregătit şi, mai apoi, prin înfiinţarea şi pregătirea ansamblului de copii Mugurasi din Maramureş, ansamblu care a evoluat apoi sub numele de Ansamblul Anghelina, participând la diferite spectacole şi festivaluri folclorice în ţară şi străinătate.